Bemutatkozás

A blogon igyekszem minden megjelenő játékot bemutatni, de emelet megemlítek régi klasszikusokat és elmélkedek a játék/hardver piacról. Az informatika mellet, még újabb filmeket is elemezni fogok, illetve egyéb témákat is néha felvetek. Elérhetőség: kapiandras@freemail.hu Ajánlott felbontás: 1680x1050

2011 fél év összefoglaló

2011.06.16. 09:00 Kápi-András

Eljött a 2011-es fél év úgy, hogy ennek apropójaként csinálok róla egy kis összefoglalót.

Ez nem játék

Jelenleg 12 idei játékot játszottam végig, vagy jobban fogalmazva jutattam el odáig, ahová bírtam, ugyanis volt több olyan játék, amit egyszerűen nem voltam képes végig játszani, természetesen ezek közül került ki a fél év legrosszabbja is, az általam elég nagy elvárásokkal bélyegzett Prinny 2. A játék gyakorlatilag még legkönnyebb szinten is játszhatatlanul nehéz, ami nem csak az aránytalanul sok ellenfélnek vagy csapdának tudható be, hanem a pocsék irányításnak és a béna kamerakezelésnek. Emellett a játék rohadtul nem is vicces, rakat hülye pingvin bénázik, majd ezen nevet. A játék elég simán hozta el a legrosszabb játék címet, de abba biztos vagyok, hogy az év végén komoly harc lesz ezért a kétes dicsőségért (bár már lehet, hogy most is szoros lenne, ha végre a TDU 2 végére jutnék). Ez már bekövetkezett a legjobb játékokért való harcban, ahol jelenleg az EA lefoglalta a dobogót (hoppá ez spoiler az egyik következő tesztalanyról) a Dragon Age II vezetésével, ami csak minimálisan jobb a többi érmet kapótól. Ez sem lefutott meccs, habár a következő fél évben már nem igazán lesznek akkora durranások, de a mostaniból számomra még kimaradt a Third Birthday (teszt alatt),  az új Il-2, Fable 3 és a végre megjelenő Duke Nukem Forever. A kiadók tekintetében az EA idei győzelme már biztos, ugyanis nem csak sok, hanem zömében jó játékokat is adnak ki. Év elején még úgy tűnt, hogy a THQ is versenybe lesz, de egyszerűen nem tudott egy kiemelkedő játékot se produkálni, sőt a Homefront-tal fel is sült. Az Ubi Soft pedig teljesen belustult és a PC-s valamint PSP szegmensbe nem igazán adnak ki játékot. A 2011-es év nem tekinthető egy rossz évnek a játékok szemszögéből, a játékok 1/3-a kiemelkedő és játszhatatlan játékhoz idáig még egyhez volt szerencsém, ám úgy gondolom, hogy év végére bizony korántsem lesz ennyire biztató ez a statisztika.

Tart a válság!

Legalábbis ami a filmipart illeti, bár a tavalyi évben már azért felcsillant a remény, hogy jó irányba indulnak el, de ez idáig a 2011-es filmkínálat talán minden idők legrosszabb felhozatala, annak ellenére, hogy még igazán nézhetetlen filmet nem láttam. Viszont kiválóból össz-vissz csak 1-et, ami természetesen egyet jelent az év filmjével. Ez pedig nem más, mint az X-Men: First Class. Az a durva, hogy szerintem meg se fogja idén senki se szorítani, bár tuti, hogy Oscar-t nem kap, de hát ott tudjuk, nem az számit, hogy minél jobb filmet csinálj. Nagyon jókat hallottam, a Limitless-ről és a Source Code-ról úgy, hogy ezeket biztos, hogy hamarosan megnézem, de az előzetesek alapján nem hinném, hogy felveszik a harcot az X-Men-nel. A legrosszabb filmért viszont ádáz harc folyik, oly annyira, hogy csak hosszas mérleges után tudtam kijelenteni, hogy ez idáig a Sanctum a nyerő, bár kétlem, hogy év végén is az ő nevét mondanám. Ugyanis, már most is jó eséllyel pályázott volna erre a címre a Hop, de a második félévben is lesznek kemény filmek, úgy mint The Smurfs vagy a Green Lantern.

Akik kimaradtak

Játékok terén PC-n most főleg a Sims: Medieval-t illetve a már emlegetett TDU2-őt nyomom, utóbbinak már a végén tartok és jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy komoly esélyei vannak arra, hogy megérkezzen a Prinny 2 közelébe. PSP-n csak The 3rd Birthday-re koncentrálok, aminek már a befejezése környékén járok, ám a PSP-ben behalt az analog, szóval technikai problémák miatt csúszok vele. Ezek mellet játszogatok a Battlefield Play4Free-vel és az Angry Birds PC-s verziójával. Hamarosan amúgy megjelenik a PSP-s verzióról a teszt, PC-s verziók közül pedig a Dead Space 2 és a Shift 2 várható. Filmek tekintetében hamarosan publikálom a Red Riding Hood-ot és a már agyon dicsért X-Men új részét. Ezek mellet hamarosan megnézem a Limitless-t, Season of the Witch-et és az Unkown-t.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockakucko.blog.hu/api/trackback/id/tr912988245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása